יש דברים נסתרים, לא נבין לא נדע...
מדפסות לייזר נקראות בשם זה כי יש בהם משהו שקשור ללייזר, כך יאמר כל מי שיישאל לפשר שמם של המדפסות הללו, אבל כמה מאיתנו יכולים להסביר באמת כיצד פועלות מדפסות לייזר? גם אלו מביננו שמסוגלים לתאר איכשהו את פעולת המדפסת – את הצילינדר המסתובב שקרן הלייזר טוענת אותו במטען חשמלי, את הטונר, אבקת הפלסטיק שנדבקת לצילינדר, ואת התנור שמחמם וממיס את האבקה הנצמדת לדף המודפס – כמה מהם באמת מבינים איך פועל הלייזר? כמה מאיתנו יכולים להסביר מה זה בכלל לייזר? אבל למה שנעצור כאן? הלייזר הזה שמפעיל איכשהו את ה מדפסות לייזר הוא קרן אור מסוג מסוים; מאיזה סוג? הידעתם שבקרן הזו יש פוטונים? אתם יודעים מה זה פוטונים? אולי כדאי לדעת, אם כבר אז כבר, שהתיאוריה שעומדת בבסיס הלייזר משתייכת לתחום הפיזיקה הקוונטית. כן, כן, כשאתם מסתכלים בפעם הבאה על מדפסות לייזר כדאי שתדעו שאתם נמצאים במחיצתם של הקוונטים המפורסמים. מישהו יכול אולי להסביר לנו מה זה קוונטים פעם אחת ולתמיד?
נעשה גם דברים שנראים בלי סיבה...
חוסר הידיעה, החלקית או המוחלטת, שאנחנו חולקים בכל הקשור לפיזיקה קוונטית ולדרך הפעולה של מדפסות לייזר לא מונעת מאיתנו לעשות שימוש יומיומי במכשירים שאין לנו צל של מושג איך הם באמת עובדים. מהבחינה הזאת מדפסות לייזר הן רק משל לדרך החיים שלנו בעולם המודרני. אנו מוקפים במכשירים ומכונות מכל הסוגים ומכל המינים. אנחנו נהנים מטכנולוגיה מסובכת שמבוססת על תחומי מדע ששמם לבדו מעורר בנו אימה (אלקטרו-פוסטמגנטית, נוירו-פיברומכניקה, מטא-אולטרהאופטיקה וכיוצא באלה). ובכל זאת אנו משתמשים כלאחר יד במכשירים אלו כאילו איינשטיין בעצמו היה המורה שלנו בבית-הספר היסודי. אם היינו באמת מנסים להבין איך פועלות מדפסות לייזר היינו נדהמים לגלות עד כמה הידע שלנו מוגבל ועד כמה ההבנה שלנו ביסודות הטכנולוגיה היומיומית כה מעטה.
מתוך ברירה או מחוסר ברירה אנחנו נותרים עם מילות המשורר: לא צריך כל דבר לחקור ולשאול לפעמים גם מותר לא לדעת הכול. נכתוב את הדברים במחשב האישי ואז נדפיס אותם במדפסת לייזר שאין לנו מושג איך באמת היא עובדת.